Making Places Memorable

Print Email

  • BUCILSE01
  • BUCILSE02
  • BUCILSE03
  • BUCILSE04


Location: Boston, MA
Client: Boston University

The new Center for Integrated Life Sciences and Engineering (CILSE) creates a new “front door” for the research sciences at Boston University. Copley Wolff Design Group is designing the streetscape, entryways, a pocket park, and a number of outdoor plazas meant to serve as extensions of the interior lobbies.

The East Plaza (pocket park) is designed using custom-sized precast concrete pavers that carry the lines of the building into the plaza. These lines, along with strategically placed planters establish a series of public and semi-private areas. The West and South Plazas serve as forecourts to the CILSE and Communications Buildings. The West Plaza contains several granite block seats and are arranged to reinforce current and anticipated pedestrian patterns.

Image credits: (2-5) Anthony Crisafulli, (1,6,7) CWDG

Company Info

 

 © Copley-Wolff Design Group. All rights reserved.