Making Places Memorable

Tufts University Dental - Washington Street Streetscape

Print Email

  • TuftsDental01
  • TuftsDental02
  • TuftsDental03
  • TuftsDental04
  • TuftsDental05

Location: Boston, Massachusetts
Client: Tufts University

Located in the Theatre district of Downtown Boston, Copley Wolff Design Group's design was intended to revitalize the Washington Street building frontage, widen the sidewalk to introduce a more pedestrian friendly circulation, and activate the newly-installed building skin with LED illuminated concrete seatwalls. 

In addition to widening the pedestrian corridor and providing public and private seating, the sidewalk enhancements include new concrete walks and restored streetscape lights and utilities. The newly-renovated building façade is further enhanced by stepped planters which house nine columnar trees and a mix of native shrubs and perennials to mimic the adjacent median landscape.

Image credits: CWDG

Company Info

 

 © Copley-Wolff Design Group. All rights reserved.