Making Places Memorable

Bridgewater State University, Miles and DiNardo Courtyard

Print Email

  • BridgewaterState01
  • BridgewaterState02
  • BridgewaterState03
  • BridgewaterState04
  • BridgewaterState05
  • BridgewaterState06
  • BridgewaterState07

Location: Bridgewater, Massachusetts
Client: Pfeufer/Richardson PC Architects/Bridgewater State University

Copley Wolff Design Group was selected to redesign the quad between two residence halls. The design provides an outdoor gathering space for students to congregate through an expansive paved area and ample lounging space with long seat walls and wide bleachers.

To add interest and direction to the pavement, a pattern was developed to provide a clear passage toward academic buildings and respond in accordance with the façades. Lush rain gardens punctuate the pavement and integrate sustainable stormwater management practices.

Image credits: (1-4) Courtesy of Burt Hill, (5-8) Courtesy of Maguire Group

Company Info

 

 © Copley-Wolff Design Group. All rights reserved.