Making Places Memorable

The ARC (Alewife Research Center)

Print Email

  • ARC_01
  • ARC_02
  • ARC_03
  • ARC_04

Location: Cambridge, Massachusetts
Client: SGA

An existing building is being transformed into a modern research building with much-needed convenience retail. Copley Wolff Design Group is working with the architect to design a site that can be enjoyed by employees and the public alike. Seating opportunities are situated amidst a grove of birch trees and gathering spaces are surrounded by perennial gardens designed to provide seasonal interest. Flush ipe decking and a large activity lawn, adjacent to an MBTA Station, will augment the proposed retail spaces and provide much-needed public outdoor space for the area. Copley Wolff has incorporated sustainable design features such as permeable paving and an extensive storm water management system comprised of a series of rain gardens and a planted retention basin.


Image credits: (01-03) SGA (04) CWDG

Company Info

 

 © Copley-Wolff Design Group. All rights reserved.