Making Places Memorable

ZINC

Print Email

  • 01_Zinc
  • 02_Zinc
  • 03_Zinc
  • 04_Zinc
  • 05_Zinc
  • 06_Zinc
  • 07_Zinc
  • 08_Zinc


Location: Cambridge, Massachusetts
Client: Wood Partners

Copley Wolff Design Group designed a 15,000-square-foot landscape amenity terrace and front entry for this new 15-story residential tower located at the nexus of Cambridge and Boston.

The terrace, located on the second floor, encompasses two dining areas - each with a grilling station, television, refrigerator, and sink and counter space for food preparation. A tear drop shaped Ipe pergola provides shade over the western dining terrace while the eastern terrace has an open-air ceiling accented with stainless steel cables to offer support for tivoli-style lighting. In addition, a sculptural fountain is surrounded by a circular concrete seat wall.

The design of the front entry contains brick paving and concrete seatwalls and the seasonal planting coincides with the amenity terrace.

Image credits: (1-9) Anthony Crisafulli

Company Info

 

 © Copley-Wolff Design Group. All rights reserved.