Making Places Memorable

Avalon at the Prudential Center

Print Email

Location: Boston, Massachusetts
Client: Avalon Bay

Copley Wolff Design Group provided landscape design services for improvements to both the pedestrian and vehicular entries from the street. Site improvements include the design of planters and sculptural elements for outdoor amenity spaces located at the Mezzanine and Podium levels; a social lawn and lounge area on the podium; and the relocation of loading services to create space for a retail/dining terrace.

The site design includes color changing glass and illuminated acrylic and stainless steel rods set in planters. The green space is surrounded by repurposed granite blocks and the lounge area contains a sculptural precast and stainless steel bench illuminated by an acrylic edge. The space is bracketed by two 30-foot square gaps wrapped with an illuminated glass rail which allow the acrylic and stainless steel rods to extend to the podium level from the Mezzanine below.


Image credits: (01-04) CWDG

Company Info

 

 © Copley-Wolff Design Group. All rights reserved.