Thetford Evans Playground


Location: Boston, Massachusetts
Client: Boston Parks and Recreation Department

Copley Wolff Design Group was responsible for the redesign of an aging playground located in Boston’s Mattapan neighborhood. The design re-imagines the space and re-arranges activity zones to maximize play opportunities.

Aging play equipment was replaced with inclusive play structures, a new climbing net, and a three-bay swing set. In addition, the design incorporates a water play pad; a mounded lawn area for buffering; and a gathering area with a long accessible picnic table. To support green design, existing trees were preserved; native planting was introduced; and impervious surfaces were reduced to allow for more infiltration and groundwater recharge.

Image Credits: (01 – 04) Gregg Shupe/ShupeStudios (05) Copley Wolff

© Copley Wolff Design Group. All rights reserved.