Pynchon Park


Location: Springfield, Massachusetts 
Client: City of Springfield

Originally built in 1976, the Plaza had fallen into disrepair over the years. Copley Wolff and the design team developed a complete redesign of the park, which now acts as an important welcoming gateway to the City of Springfield.

The new design includes a central plaza with an interactive water feature, seating areas, plantings, a monumental staircase featuring a series of overlook landings with seat walls, rotating art installations, improved pedestrian access, infrastructure updates, multi-faceted green spaces and gathering areas, and upgraded utility connections.

The design also features a renovated elevator as an integral architectural element to help visitors surmount the 40-foot change in elevation from the Park’s downtown location up to the Quadrangle, the cluster of museums, and numerous cultural institutions in Springfield’s Metro Center.

Photo Courtesy: 01-06 (Anthony Crisafulli), 07 (Copley Wolff)

© Copley Wolff Design Group. All rights reserved.