Alewife Research Center (ARC)


Location: Cambridge, Massachusetts
Client: SGA

An existing building was transformed into a modern research building with much-needed convenience retail. Copley Wolff Design Group worked with the architect to design a site that is enjoyed by employees and the public alike. Seating opportunities are situated amidst a grove of birch trees and gathering spaces are surrounded by perennial gardens designed to provide seasonal interest.

Flush ipe decking and a large activity lawn, adjacent to an MBTA Station, augment the retail spaces and provide much-needed public outdoor space for the area. Copley Wolff incorporated sustainable design features such as permeable paving and an extensive storm water management system comprised of a series of rain gardens and a planted retention basin.

Photo Courtesy: 01 – 03 (SGA) 04 (Copley Wolff)

© Copley Wolff Design Group. All rights reserved.