Zinc Apartments


Location: Cambridge, Massachusetts
Client: Wood Partners

Copley Wolff Design Group designed a 15,000-square-foot landscape amenity terrace and front entry for this new 15-story residential tower located at the nexus of Cambridge and Boston.

The terrace, located on the second floor, encompasses two dining areas - each with a grilling station, television, refrigerator, and sink and counter space for food preparation. A tear drop shaped Ipe pergola provides shade over the western dining terrace while the eastern terrace has an open-air ceiling accented with stainless steel cables to offer support for tivoli-style lighting. In addition, a sculptural stone fountain is surrounded by a circular concrete seat wall.

The design of the front entry contains brick paving and concrete seatwalls and the seasonal planting coincides with the amenity terrace.

Image Credits: 01 - 07 (Anthony Crisafulli)

© Copley Wolff Design Group. All rights reserved.